BEEA

Etusivu » Materiaalit ja hoito-ohjeet

Materiaalit ja hoito-ohjeet

Merinovilla

Merinovillamme on 100% mulesing-vapaata merinovillaa, Suomessa neulottu! Merinovillojen alkuperämaa vaihtelee. Eniten villaa tulee Uruguaysta, ja jonkin verran Argentiinasta ja Etelä-Afrikasta. Merinovilla on ihana luonnonmateriaali, joka on ominaisuuksiltaan erittäin hyvä Suomen vaihteleviin olosuhteisiin. Merinovillatuotteemme menevätkin mukavasti ympärivuoden ulkoillessa. Tuotteemme ovat hengittäviä, laadukkaita ja kestävät käyttöä. Merinovillan neliöpaino on 250 g/m². Suunnittelemme ja valmistamme kaikki tuotteemme Keski-Pohjanmaalla.

Merinovillavaatteiden hoito on tärkeää niiden kestävyyden ja hygienian kannalta. Tässä meidän vinkit merinotuotteittemme hoitoon.

 • Merinovilla on antibakteerinen, eli se hylkii likaa. Tuulettamalla merinovilla poistaa itsestään hajuja.
 • Pese merinovillavaatteet käsin kylmässä vedessä tai käytä villapesuohjelmaa pesukoneessa, käytä vain villalle tarkoitettua pesuainetta. ÄLÄ käytä huuhteluainetta.
 • Konepesu on 30 asteessa, pienellä linkousnopeudella(max. 800) villapesuohjelmalla. Jos tätä ei löydy, voi käyttää hienopesuohjelmaa.
 • Vältä hankaamista tai vääntämistä vaatteen pesun aikana. Konepesussa voi käyttää pesupussia.
 • Kuivaa vaate tasaisella alustalla tai vaatetelineessä.
 • Kuosittele vaate kosteana omiin mittoihinsa.

Noudattamalla näitä hoito-ohjeita voit varmistaa, että 100% merinovillavaatteesi pysyvät hyvässä kunnossa pitkään.

Merinovillan vastuullinen tuotanto

Merinovillan tuottajat ovat vastuullisia, he ovat sitoutuneet pitämään huolta lampaista ja maasta, jossa niitä pidetään. Merinolampaat elävät itsenäisesti laidunmaalla, jossa on paljon hyvälaatuista ravintoa. Tuottajat uskovat myös siihen, että kun lampaista ja maasta, jolla lampaat elävät pidetään hyvää huolta, siitä saadaan parasta merinovillalaatua. Tuottajat ovat sitoutuneet mulesing-vapaaseen merinovillan tuotantoon.

Merinovillan tuottajilta varmistetaan heidän tietotaito siitä, miten laidunmaan biodiversiteetti vaikuttaa merinolampaisiin ja ympäristöön. Heidän kanssa on luotu strategia ympäristön suojelemiseen ja sen kehittämiseen. Lisäksi tuottajien kanssa yhdessä on vähennetty huomattava määrä lisäravinteiden käyttöä niin, että laidunmaan biodiversiteetti ja rikas ravinto on kehitetty sopivaksi merinolampaille. Tuottajien kanssa on myös käyty läpi tuholaiskarkotteiden mahdollisimman vähäinen käyttö ja keinot tuholaisten luonnolliseen poistamiseen.

Merinolampaiden elinolosuhteet on varmistettu niin, että niillä on vapaa pääsy ravinnon ja veden luo. Lisäksi heille on rakennettu riittävästi suojaa, sekä varmistettu että laidun on miellyttävä myös lepäämiseen.

Merinolampaista myöskin pidetään huolta kipujen, sairauksien tai vammojen sattuessa nopealla diagnoosilla ja hoitomenetelmillä. Merinolampaat myöskin ovat vain muiden merinolampaiden kanssa, ja niillä on riittävästi tilaa laiduntaa. 

Merinolampaiden hoitamisessa on myöskin otettu huomioon mahdolliset pelot ja stressinaiheuttajat. Varmistamalla sopivat ja miellyttävät olosuhteet, stressaavia tekijöitä voidaan poistaa niin, että merinolampailla on hyvä elää ja olla.

Coolmax


Mikä ihmeen COOLMAX? Se on joustava, napakka ja ennen kaikkea huippumukava materiaali joka viilentää ja poistaa kosteutta iholta! Tämän kyseisen laadun, jota me BEEAlla käytämme, olemme yhdessä neulomomme kanssa kehittäneet ainoastaan meidän tarpeisiin. Materiaalina coolmax on polyesteri keinokuitu, coolmaximme on 87% coolmaxia ja 13% lycraa. Nämä ominaisuudet tuovat tuotteisiin sen ihanan joustavuuden ja napakkuuden. Coolmax -kankaassa on hieman kiiltävä pinta joka takaa sen että vaatteet ovat myös ulkonäöllisesti erittäin tyylikkäitä. Aluksi valmistimme coolmaxista vain leggingsejä, capreja ja shortseja, mutta tuotteiden saavuttaman huippusuosion myötä olemme päässeet laajentamaan valikoimaa jo yläosiin, sekä kokeilemaan uutta väriä! Kuten jo aikaisemmin tuli ilmi, coolmax tuotteemme ovat saavuttaneet suuren suosion asiakkaidemme keskuudessa. Suurin syy lienee coolmaxin käyttömukavuudessa, se on niin miellyttävän tuntuinen iholla, että kerran kun puet coolmaxia yllesi, et muuta tahdo pitääkään! Coolmax on melkein kuin toinen iho. Asiakkailta kuultua palautetta on myös esimerkiksi “Näiden avulla sain mekkoelämäni takaisin”, “Täydelliset housut sukelluspuvun alle” sekä “Päivittäin käytössä, mulla on näitä jo kolmet”. Kokeile sinäkin coolmax tuotteitamme, ihastut niihin takuulla!

Coolmax tuotteemme ovat ainutlaatuisia, joten parhaat hoito-ohjeet löydät meiltä!

 • Coolmax tuotteet ovat erittäin helppohoitoisia
 • Coolmax tuotteet pestään koneessa 60°C. Valkaisu ja rumpukuivaus on kielletty. HUUHTELUAINEEN KÄYTTÖ KIELLETTY!
 • Silitys kahdella pisteellä
 • Kuivuu todella nopeasti

Näillä ohjeilla saat coolmax tuotteesi kestämään!

Joustocollege

Joustocollege josta tulee nämä meidän ja teidän lempparihousut eli housut, musta on kotimaassa neulottu huippumukava materiaali! Tämä joustocollege-laatu on kehitetty myös neulomomme kanssa yhteistyössä. Lopputuloksena oli supermukava joustava kangas, joista suunnittelijamme kehittelivät täydelliset housut vastaamaan asiakkaiden tarpeita. Tyylikkäät, joustavat mutta napakat ja niiiin mukavat päällä! Housujen vyötäröosa on coolmaxia, jota voi taittaa ja laittaa oman olon mukaan niin, että on varmasti hyvä olla! Nämä housut poistaa tarpeen vaatteiden vaihdolle kesken päivän.

Tämä osio koskee mustien housujen hoito-ohjetta, materiaalit löytyy alta.

Materiaali: Joustocollege (puuvilla 95%, lycra 5%)
Vyötärön materiaali: Coolmax (coolmax 87%, lycra 13%)

 • Joustocollegetuotteet pestään koneessa 60°C. Valkaisu ja rumpukuivaus on kielletty. ÄLÄ käytä huuhteluainetta!
 • Kuosittele vaate kosteana mittoihinsa
 • Silitys kahdella pisteellä

Kutistuvuus n. 5%

Pellava

Pellava on materiaalina raikas ja kestävä luonnonmateriaali. Vahva kangas oleutuu ja mukautuu käytössä ja on ihanan viileä ja hengittävä materiaali. Käyttämämme 100% pellava on valmistettu korkealaatuisesta pellavakuidusta Liettuassa.Tämä pellava kestää aikaa ja kulutusta sekä tuntuu huippu miellyttävältä päällä! Pellavakankaan kuosi on akvarellitaiteilija Minna L. Immosen taiteen pohjalta suunniteltu ja sommiteltu. Kuosi on painettu laadukkaasti Suomessa, Printscorpiolla.

Hoito-ohjeet pellavalle:

100% pellava

 • BEEA x Minna L. Immonen- malliston pellavavaatteet pestään 40°C konepesussa. Normaalisti pellava kestää hyvin myös 60°C pesun, mutta näissä tuotteissa suosittelemme 40°C pesua kuosin vuoksi. 
 • Silitys kahdella pisteellä
 • Emme suosittele rumpukuivausta
 • Pellava kutistuu enismmäisessä pesussa pituussuunnassa noin 6%. Kuosittelemalla vaate kosteana, saat pituutta takaisin. 
 • Pesuaineiden valkaisuaineet haalistavat pellavan väriä